WANG KEClL BELI WANG BESAR


RM200 VS RM20,000

Agent : Assalamualaikum.. Apa khabar Man.. Sihat ke ???

Man : W’salam.. Alhamdulillah sihat.. Siapa ni Johan ke ???

Agent : ye.. Aku la Johan..

Man : tiba2 je ko call aku.. Ni mesti nak promote insurans kat aku kan ???

Agent : pandai ko.. Mcm tau2 je niat aku… Ko dah ambil insurans utk ko ke???

Man : hmmmm aku x ambik lagi.. Tak perlu kot.. Lagi pun aku masih sihat. Tak terfikir lagi nak ambik insurans ni..

Agent : tak perlu ??? Agak-agak ko bila ko akan rasa perlu ??? Bila dah sakit ke??? Sebab ko masih sihat la aku cari ko ni.. Bila dah sakit, kalau ko cari aku pun mmg aku tak boleh nak tolong ko..

Man : nanti la Johan.. Lagi pun ekonomi tengah merosot ni.. Berat juga nak bayar RM200 sebulan tu.. Huhu…

Agent : mana ko rasa lebih berat nak bayar??? RM200 ke RM20,000 ??? Hari ni aku minta ko bayar RM200 je sebulan.. Tapi suatu hari ko sakit doktor minta RM20,000 mana ko nak cari.. Lagi berat kan ???

Man : aduh betul juga tu.. ok la Johan.. Tlg buatkan untuk aku..

*mana lebih berat nak bayar RM200 ke RM20,000 ?????

Yang Berminat Untuk Menambah Pendapatan atau Menjadi Ejen Prudential BSN Takaful bersama kami bolehlah menghubungi kami dengan kadar segera

dapatkan quotation percuma

Untuk Sebarang Pertanyaan Anda Boleh Menghubungi Prudential BSN Takaful Agent sekarang…

Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664 / Nurliza 012-6635163
Pakar Takaful Anda


Share Button

FORM PRUDENTIAL BSN TAKAFUL UNTUK KEGUNAAN BERSAMA


Alhamdulillah, hari nih ada masa free skit, di bawah saya sediakan form form untuk kegunaan Ejen Prudential BSN Takaful. Bukan apa, kadang-kadang busy skit just nak balik office untuk dapatkan form. Untuk kemudahan semua anda boleh just print jer form dari link yang di bawah

List form Prudential BSN Takaful untuk kegunaan anda adalah seperti yang di bawah.. klik jer tau

Untuk Borang LATEST VERSION KLIK SINI

Attending Physician Statement

Auto Debit

Change Address

Transfer Agent

Change Payment Mode

Credit Card Enrolmement Form

Minor Alteration Form

Nomination Form

Signature Declaration Form

Special Credit Card Deduction

Surrender Certificate

In Sya Allah kami akan masukkan form form lain dalam masa terdekat untuk kemudahan anda dan juga pelanggan pelangan Prudential BSN Takaful. Pihak pelanggan juga boleh isi form sendiri mengikut keperluan anda dan seterusnya faxkan ke 03-20267688 atau email ke customer@prubsn.com.my untuk diproses.

Yang Berminat Untuk Menambah Pendapatan atau Menjadi Ejen Prudential BSN Takaful bersama kami bolehlah menghubungi kami dengan kadar segera

dapatkan quotation percuma

Untuk Sebarang Pertanyaan Anda Boleh Menghubungi Prudential BSN Takaful Agent sekarang…

Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664 / Nurliza 012-6635163
Pakar Takaful Anda

Share Button

PRUDENTIAL BSN TAKAFUL & KAD PERUBATAN


Apa Itu Kad Perubatan?

Kad perubatan adalah kad yang memberi kemudahan kepada anda untuk mendapatkan rawatan terbaik di hospital swasta secara cashless. Anda juga boleh menyimpan wang sendiri untuk perubatan dan kenapa perlu kad perubatan? Jika anda simpan RM200 sebulan. Bila simpanan anda akan menjadi RM500,000? Anda perlukan 208 tahun!

Dengan kad perubatan, anda simpan RM200 sebulan. Prudential BSN Takaful akan bayar semua bil perubatan anda. Seperti yang saya katakan, anda menyimpan bukan membayar untuk kad perubatan. Dengan simpanan RM200 sebulan bersama Prudential BSN Takaful, anda perlu mempunyai RM150K bersara nanti. Wang anda dilaburkan dengan dan bertambah dengan keuntungan yang diperolehi.

Adakah wang anda akan berkurangan jika anda membuat tuntutan? Jawapannya TIDAK. Tidak kira berapa banyak anda tuntut RM1K, RM10K, RM50K, RM500K. Wang simpanan anda masih selamat dan tidak berkurangan. Jika anda menyimpan secara sendiri tanpa Prudential BSN Takaful, simpanan anda tidak selamat. Contohnya anda mempunyai RM30K. Bil perubatan RM50K. Anda keluarkan RM30K, dan masih perlukan RM20K. Apa yang boleh lakukan adalah meminjam duit atau keluar KWSP jika layak. Ini memberikan masalah kepada anda.

Adakah Kad Perubatan Prudential BSN Takaful adalah produk yang bagus?

YA! Anda mempunyai perlindungan perubatan, dan simpanan masa hadapan yang tidak akan berkurangan. Tidak perlu keluarkan KWSP atau meminjam wang. Dengan Kad Perubatan Prudential BSN Takaful anda mempunyai kewangan kukuh dan bahagia. Semua ini hanya RM100 sebulan.

Kenapa terlalu lewat apabila bersara nanti?

  • Premium (bayaran bulanan) akan mahal. Paling kurang RM500 sebulan.
  • Permohonan insurans anda akan ditolak kerana anda telah menghidap pelbagai jenis penyakit.
  • Anda mungkin bersara sebagai jutawan dari duit simpanan atau KWSP tetapi adalah lebih baik jika insurance membayar bill hospital anda dan duit simpanan anda tidak digunakan.

 Saya telah berjumpa dengan ramai rakyat Malaysia yang berumur 55 tahun ke atas yang berjumpa saya untuk memiliki insurans nyawa dan kad perubatan. Jika mereka sihat, tiada masalah. Tetapi jika mereka mempunyai penyakit seperti diabetes, permohonan mereka akan ditolak oleh Prudential BSN Takaful. Mengapa mereka ingin memiliki kad perubatan? Kerana mereka sedang membayar sebanyak RM30K setahun untuk bil rawatan hospital mereka.

Saya bertanya, kenapa sebelum ini tidak ambil kad perubatan? Mereka menjawab “Selama ini, klinikal, pembedahan dan hospital di bayar oleh syarikat saya bekerja. Rawatan diabetes saya RM70K semua dibayar oleh syarikat”

 Tetapi apabila bersara, syarikat sudah tidak melindungi anda. Tetapi penyakit diabetes masih ada. Rawatan masih diperlukan. Sekarang anda mempunyai masalah besar.

Berapakah kos perubatan di hospital swasta?

1. H1N1 – 3 hari – RM3400

2. Dialisis buah pingang – RM130 per sesi (13 sesi diperlukan sebulan)

3. Pembedahan salur darah tersumbat (Kolestrol)- RM90K

4. Denggi – 7 hari – RM4100

Jika anda mempunyai Kad Perubatan Prudential BSN Takaful Semua di atas akan dibayar oleh Prudential akaful dengan limit sehingga 4 Juta seumur hidup.

Kenapa Kad Perubatan Prudential BSN Takaful?

Perlindungan sehingga RM4 juta. Hanya tunjukkan kad perubatan anda dan Prudential BSN Takaful akan membayar bil anda

Tambahan anda akan menerima wang saku hospital sebanyak RM250 sehari (*tertakluk kepada terma). Jika 7 hari di hospital, maka anda akan menerima wang saku sebanyak RM1750. Wang ini dapat mengurangkan beban perbelanjaan harian semasa rawatan anda.

dapatkan quotation percuma

Untuk Sebarang Pertanyaan Anda Boleh Menghubungi Prudential BSN Takaful Agent Anda Sekarang

Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664 / Nurliza 012-6635163
Pakar Takaful Anda

Share Button

KAD PERUBATAN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL & HOSPITALIZATION


Kenapa anda perlu mendapatkan pelan Kad Perubatan Prudential BSN Takaful?

Tahukah anda kos perubatan meningkat dalam purata 15% setahun?

Apakah kesan kenaikan 15% setahun kepada perbelanjaan perubatan anda dan keluarga anda

Jika bil untuk rawatan denggi hari ini RM5,000, pada 5 tahun akan datang jumlah anda perlu bayar adalah RM10,000. Dan pada 20 tahun akan datang, kos rawatan denggi sahaja mungkin berharga RM50,000!!!

Syukurlah kalau simpanan anda masa tu dah banyak.

Atau jika belum membuat simpanan, anda bukalah akaun simpanan 3 dalam satu ( simpanan + kad perubatan prudential bsn takaful + perlindungan ) untuk anda dan keluarga anda.

dapatkan quotation percuma

Untuk Sebarang Pertanyaan Anda Boleh Menghubungi Prudential BSN Takaful Agent Anda Sekarang

Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664 / Nurliza 012-6635163
Pakar Takaful Anda

Share Button

PRUDENTIAL BSN TAKAFUL EDUCATION PLAN


Sudahkah anda mempunyai Prudential BSN Takaful Education Plan Untuk Anak Anda?


Rata-rata yang prospek yang saya jumpa ramai yang masih blur-blur atau “confuse” akan apa itu plan pendidikan, plan persaraan. Sebenarnya mudah sahaja untuk anda faham, anda simpan duit di mana-mana pun itu adalah plan pendidikan untuk anak anda, plan persaraan untuk diri sendiri, contohnya sekiranya anda simpan di bank, simpan di unit amanah, simpan emas dan lain-lain adalah plan pendidikan atau persaraan anda, tetapi adakah simpanan anda selamat sekiranya sesuatu berlaku sebelum tiba masanya, contohnya simpanan untuk anak dalam bank semenjak anak lahir, dengan tujuan utama apabila anak berumur 20 tahun ada sekian banyak simpanan, sekiranya berlaku kematian ataupun sakit kritikal kepada penyimpan tadi adakah target simpanan akan berlaku? jawapannya tentu tidak, tetapi dengan perlindungan takaful yang anda ambik simpanan akan disambung oleh takaful operator sekiranya ada manfaat “parent contributor” diambil. maka simpanan pendidikan untuk anak masih berlaku walaupun pembayar sakit kritikal ataupun telah tiada.

Ramai yang masih tidak faham betapa pentingnya perlindungan kad perubatan untuk anak-anak anda. Sekiranya anak anda sakit dan perlu mendapatkan rawatan di hospital swasta maka tujuan menyimpan tadi akan menjadi sia-sia sekiranya anda menyimpan cara biasa tanpa perlindungan takaful (kad perubatan) sekiranya anak dah sakit sudah tentulah semua simpanan tadi terpaksa dikeluarkan untuk membayar bil hospital. Jadi bagaimanakah masa depan anak anda? Adakah sempat untuk mengumpul semula simpanan?

dapatkan quotation percuma

Untuk Sebarang Pertanyaan Anda Boleh Menghubungi Prudential BSN Takaful Agent Anda Sekarang

Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664 / Nurliza 012-6635163
Pakar Takaful Anda

Share Button

KAD PERUBATAN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL & BIL HOSPITAL


Pernahkan Anda Menghadapi Bil Kad Perubatan Yang Tinggi?

Ramai hutang kad kredit, bank untuk jelas kos perubatan swasta tinggi

KUALA LUMPUR: Penggunaan kad kredit atau pinjaman bank untuk membayar kos perubatan yang tinggi di hospital swasta kini menjadi punca utama kegagalan

Mengikut Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit (AKPK) penggunaan kad kredit tidak terkawal kini bukan lagi menjadi faktor utama bagi masalah kegagalan pembayaran balik pinjaman.

Sebaliknya, badan yang menguruskan RM4.8 bilion hutang tidak berbayar (NPL) membabitkan 50,361 individu itu mendapati pembiayaan kos rawatan dan perubatan yang tinggi ketika ini mendorong individu untuk berhutang sehingga di luar kemampuan.

Ketua Eksekutifnya, Mohamed Akwal Sultan, berkata kebanyakan individu yang dirujuk kepada Program Pengurusan Kredit (PPK) AKPK menjelaskan, mereka lebih cenderung mendapatkan perkhidmatan rawatan dan perubatan yang dikatakan lebih baik di hospital swasta berbanding di hospital kerajaan walaupun ia membabitkan kos besar.

“Setakat Oktober lalu, 26 peratus kegagalan pembayaran balik pinjaman langsung bank atau kad kredit yang dirujuk kepada AKPK adalah perbelanjaan perubatan tinggi disebabkan kos sara hidup semakin meningkat.

“Penggunaan kad kredit tidak terkawal tidak lagi menjadi faktor utama kegagalan seperti pada dua atau tiga tahun lalu,” katanya kepada Berita Harian.
Beliau berkata, selain kos perubatan tinggi, punca lain yang dirujuk kepada agensi itu ialah kelemahan pengurusan kewangan (25 peratus), kegagalan perniagaan (13 peratus), kehilangan pekerjaan (12 peratus), manakala dua peratus akibat kegagalan pelaburan.

Penggunaan kad kredit tidak terkawal pula, katanya, hanya mewakili 15 peratus.
Katanya, hampir 70 peratus kes gagal membayar balik pinjaman itu adalah membabitkan penggunaan kad kredit, manakala 30 peratus lagi pinjaman peribadi serta sewa beli.

Daripada RM4.8 bilion NPL yang diuruskan AKPK ketika ini, Mohamed Akwal berkata, RM2 bilion membabitkan pinjaman perumahan diikuti kad kredit (RM1.1 bilion) serta sewa beli sebanyak RM713 juta.

Katanya, jumlah itu membabitkan kira-kira 40 peratus daripada keseluruhan 135,805 individu yang datang ke AKPK untuk mendapatkan perkhidmatan kaunseling serta khidmat nasihat berhubung pengurusan kredit.

Beliau berkata, tahun ini saja 25,353 individu memohon khidmat nasihat serta bantuan AKPK dan hanya 13,017 dirujuk kepada program PPK, antaranya bagi penstrukturan semula pinjaman.

Bagaimanapun tahun lalu, katanya, 36,848 individu tampil dan 16,184 daripadanya mengikuti program berkenaan.

“Tahun lalu, lebih ramai mendapatkan bantuan daripada AKPK kerana krisis ekonomi yang melanda. Namun, mulai Oktober tahun lalu, keadaan ekonomi mula pulih. Pengurangan individu ini menunjukkan keadaan ekonomi kita semakin baik dan mereka juga ke arah pengurusan kewangan yang baik,” katanya.

Setakat Oktober lalu, sebanyak 423 kes membabitkan pinjaman berjumlah kira-kira RM12 juta berjaya diselesaikan AKPK, berbanding 143 kes dengan jumlah pinjaman RM3.7 juta pada tempoh sama tahun lalu.

“Kami menyelesaikan kira-kira 40 kes sebulan bayaran balik pinjaman kepada bank kerana kebanyakan yang mengikuti PPK sudah mampu menyelesaikan pinjaman lebih awal daripada tempoh maksimum 10 tahun yang diberikan,” katanya.

Beliau berkata, mereka yang berpendapatan kurang RM2,000 sebulan adalah kumpulan paling teruk terjejas dengan masalah kewangan, mewakili kira-kira 40 peratus daripada 50,361 individu yang menyertai PPK.

Katanya, AKPK yang ditubuhkan sejak April 2006 setakat ini menganjurkan lebih 520 taklimat berhubung pengurusan kredit di seluruh negara.

Sumber dari Berita Harian

dapatkan quotation percuma

Untuk Sebarang Pertanyaan Anda Boleh Menghubungi Prudential BSN Takaful Agent Anda Untuk Sebarang Pertanyaan Berkenaan Kad Perubatan Prudential BSN Takaful

Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664 / Nurliza 012-6635163
Pakar Takaful Anda

Share Button

FAKTA KAD PERUBATAN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL


APA YANG ANDA PERLU TAHU BERKENAAN KAD PERUBATAN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL? KAMI PUNYA MACAMANA? NAK TAHU HUBUNGI KAMI SEGERA


Maklumat yang perlu anda AMBIL TAHU SECARA SERIUS sebelum mengambil plan kad perubatan.

  1. Adakah kad perubatan tersebut GUARANTEE RENEWAL atau YEARLY RENEWAL BASIS?
  2. Apakah perbezaan antara kad perubatan STANDALONE dan kad perubatan sebagai rider di dalam INVESTMENT LINK PLAN?
  3. Apakah perbezaan KO-TAKAFUL @ KO-INSURANS dengan PENALTI kalau Ugrade Bilik?
  4. Adakah terdapat MANFAAT PAYOR/CONTRIBUTOR di dalam plan anda yang akan membantu membayar caruman sekiranya anda di diagnos penyakit kritikal
  5. LIMITATION berkaitan lawatan pakar ketika menerima rawatan dihospital?
  6. LIMITATION untuk rawatan pesakit luar berkaitan buah pinggang dan kanser?
  7. TEMPOH PLAN BERKUATKUASA. Sehingga bilakah anda dilindungi? Short term or long term?
  8. Perbezaan kad perubatan 1st PARTY dan 3rd PARTY?
  9. Apakah plan anda plan 3 dalam 1, PERBEZAAN antara 3 dalam 1 atau sekadar plan 2+1? Mana satu pilihan anda…fikir-fikirkan…..
  10. Kad perubatan MAHAL? kad perubatan MURAH tentu ada sebab? Adakah berbaloi dengan INVESTMENT yang anda buat?

Ramai yang tak tahu, bila dah terkena baru tahu, tetapi semuanya sudah terlambat pada waktu itu. Kami ada jawapan untuk pilihan terbaik anda. Hubungi kami segera….kalau nak kad perubatan prudential.

dapatkan quotation percuma

Untuk Sebarang Pertanyaan Anda Boleh Menghubungi Prudential BSN Takaful Agent Anda Untuk Sebarang Pertanyaan Berkenaan Kad Perubatan Prudential BSN Takaful dan Plan Unik 3 Dalam 1

Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664 / Nurliza 012-6635163
Pakar Takaful Anda
MULTI-X ASSOCIATES

Share Button

GOAL SETTING EJEN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL


GOAL SETTING EJEN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

Ramai yang ingin berjaya, tetapi tak ramai yang bermula dengan pengakhiran, maksudnya sebelum membuat sesuatu perkara kita mesti mempunyai “goal” ataupun misi. Jadi biasaya ramai yang set goal, aku nak kaya, aku nak senang, kebanyakkan “goal” yang dibuat adalah tidak spesifik, tidak lengkap, kata-kata kita adalah doa jadi doakan yang betul apa kita mahu.

Langkah-langkah untuk seting “goal”

Fikirkan apa kemahuan kita
Kemahuan setiap orang, impian setiap orang tidak sama, ramai yang ketawa mendengar impian orang lain tapi sebenarnya orang itu sendiripun tidak mempunyai apa- apa impian. Hanya kita sahaja yang tahu apa kita mahukan, jadi apa orang nak cakap. Rezeki datang dari Allah, kalau betul cara kita minta disertai dengan kuasa tindakan, insyallah rezeki akan datang. Jadi sekiranya kita mahu pendapatan RM10,000 sebulan selepas 6 bulan dari sekarang. Set goal monitor disertai dengan doa dan paling penting kita bertindak. Ramai yang plan nak buat itu dan ini untuk tambah pendapatan tetapi ramai yang terbengkalai. Jadi goal setting anda mesti spesifik, maksudnya jelas. Saya akan tuliskan impian saya di atas kertas dan membaca setiap hari impian tersebut kerana sifat manusia sendiri iaitu mudah lupa dan berubah-ubah. Tanpa pantauan, ianya adalah hanya satu impian kosong .

Tentukan tarikh untuk mencapai kemahuan kita
Semua orang tahu sekiranya kita mencapai impian yang kecil maka, insyallah kita boleh mecapai impian yang besar, sekiranya anda mempunyai impian, pecahkan untuk mencapai impian secara step by step, contohnya impian yang besar tadi dipecahkan kepada impian kecil, dalam masa sebulan, 3 bulan , 6 bulan, setahun, 2 tahun , 5 tahun dan seterusnya supaya kita dapat monitor yang impian kita adalah on track dan bukannya di saat saat akhir.

Listkan perkara yang “MESTI” kita buat
Ramai yang gagal disebabkan mereka menyediakan list apa yang perlu dibuat dan bukannya MESTI dibuat, dalam kes ini apa yang anda listkan MESTI dibuat, dan perkataan MESTI tadilah yang akan menentukan kuasa tindakan anda. Prioritykan apa yang mesti anda lakukan dan semestinya disiplin diri adalah elemen penting dalam menentukan kejayaan anda.

Bertindak
Segala yang anda rancangkan tidak berguna lansung, ilmu yang anda ada tidak berguna lansung, kenapa saya kata begini? kerana tanpa tindakan 100% segala yang anda rancangkan anda akan menjadi sia-sia. Anda kena paham apa itu tindakan 100%, kerana tindakan anda menentukan result anda

Practise Make Permanent dan Permanent Make Perfect
Apa yang anda lakukan setiap hari sebenarnya untuk melatih kita supaya hari-hari kita structured, tahukah anda apabila apa yang anda lakukan sudah menjadi tabiat insyallah makin lama ia akan makin perfect.

Selamat mencuba…

Untuk Sebarang Pertanyaan Anda Boleh Menghubungi Kami Prudential BSN Takaful Agent Seperti Yang Di Bawah

Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664 / Nurliza 012-6635163
Pakar Takaful Anda
MULTI-X ASSOCIATES

Share Button

PRUDENTIAL BSN TAKAFUL CERTIFICATE UPGRADE?


PRUDENTIAL BSN TAKAFUL CERTIFICATE UPGRADE? PERLU ATAU TIDAK?

Salam sejahtera semua, bertemu lagi kali ini, cuma sebelum tidur terngiang-ngiang kata kawan lama membuat saya ingin menulis di blog ini, dapat phone call semalam, cukup simple ayat beliau, mudah sahaja, semalam beliau memberi perumpamaan mudah, membeli insurans takaful perumpamaannya umpama membeli sebuah kereta, lama sangat pakai kereta, mestilah nak tukar atau upgrade, sama juga macam plan insurans takaful nih, kalau kita guna yang tak ada kad perubatan @ medical card tu masih di takat lama, upgradelah, kalau tak sama macam guna kereta katanya. Tak upgrade-upgrade, kan boring pakai kereta lama.

Pastikan pakej insurans takaful anda mempunyai perlindungan seperti berikut, sekurang-kurangnya di dalam satu pakej:-

  1. Manfaat Kematian
  2. Manfaat Sakit Kritikal
  3. Perlindungan Hilang Upaya Dan Kematian Disebabkan Kemalangan
  4. Kad Perubatan
  5. Elaun Hospital
  6. Elaun Medical Cover
  7. Contributor

Biasanya saya akan berikan 7 coverage ini + simpanan, sekurang kurangnya agar risiko anda seimbang. Ramai juga yang beli insurans tetapi tak faham akan perlindungan yang dibeli. Kami boleh bantu anda.

Tapi pendapat peribadi saya, kemudahan kad perubatan adalah paling penting dalam membantu anda menyelesaikan bil hospital untuk rawatan pakar secara CASSLESS. Jadi letakkanlah keutamaan anda di sini disebabkan inilah manfaat yang hendak digunakan semasa masih hidup dan untuk mendapatkan rawatan awal dan cepat.

Wallahuaklam.

Untuk Sebarang Pertanyaan Anda Boleh Menghubungi Prudential BSN Takaful Agent Anda Sekarang

Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664 / Nurliza 012-6635163
Pakar Takaful Anda
MULTI-X ASSOCIATES

Share Button

JOM JADI EJEN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL


JOM JADI EJEN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL


Salam semua, selamat berjumpa lagi, hari ini saya nak share 2 video yang banyak memberikan impact kepada diri saya supaya lebih bermotivasi dan lebih bersyukur kepada Allah, sekiranya kita dah senang jangan lupa bahawa ada yang senang dari kita, sekiranya kita berasa susah, pastinya ada yang lebih susah dan kurang bernasib baik dari kita. Gunakan kurniaan Ilahi ke arah kebaikan dengan membantu dan menambah nilai hidup orang lain. Bersama-sama kita menghayati video ini dan jangan limitkan diri anda, hidup di dunia hanya sekali, jadi manfaatkan kehidupan kita sebaik mungkin. Semoga hidup kita lebih baik dari semalam.

Nicholas James Vujicic – Lelaki Tanpa Kaki Dan Tangan

Motivasi, Apa Yang Anda Fikirkan vs Kuasa Tindakan

Fikir-fikirkan

Untuk Sebarang Pertanyaan Anda Boleh Menghubungi Kami Prudential BSN Takaful Agent Anda Sekarang

Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664 / Nurliza 012-6635163
Pakar Takaful Anda

Share Button